Miso polévka

Přínos polévek a vývarů v regeneračních procesech má velký význam a přínos, proto Vám dnes přinášíme recept výživnou polévku MISO co budeme potřebovat:

2-3 druhy kořenové zeleniny (2-3 mrkve, malý křen praný, trochu celeru)
řasu wakame – na osobu velikost poštovní známky
miso pastu
2-3 houby nejlépe shitake možno nahradit sušenými např.jidášovo ucho
trochu pórku
750 ml vody

Do misky s vodou dáme nejprve namočit řasu wakame, která ve vodě krásně změkne, pokud máme sušené houby dáme do druhé misky s vodou. Oškrábanou a najemno nakrájenou zeleninu vložíme do osolené vody a necháme povařit.Zeleniona nesmí být syrová ani rozvařená. Mezitím najemno na nudličky nakrájííme houby, které přidáme do vývaru a nakrájenou řasu wakame, tu tam vlejeme i s vodou, ve které se řasa namáčela. Vaříme 5-8 minut.Do misky odebereme naběračku čistého vývaru bez zeleniny a hub a rozmícháme v něm polévkovou lžíci miso pasty, poté vlejeme zpět do vývaru a stáhneme teplotu tak abychom udržely vývar pod bodem varu asi 5 minut. Miso obsahuje živé enzymy a varem bychom je zničily.
Podáváme v malých miskách, a na vrch můžeme přidat nakrájený pórek.
Můj tip … pokud máte rádi ostřejší polévku, můžete přidat i trochu feferonek…